Eğer bu şiddetli bir ağrı olursa ve kanama başlarsa, üremesi tamamen canlı tehlikede demektir.
Bulantılar daha şiddetli ise, beslenmeyi bozuyor ve aşırı kilo kaybına neden oluyorsa o zaman bazı ilaçların kullanılması gerekir.
Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak isimlendirilir. Dış gebelik normal bir şekilde ilerleyemez. Döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve büyüyen doku eğer tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.
Dış gebeliğin tarihteki ilk vaka MS 963 yılında zamanın Arap alimi Albucasis (Eb’ul Kasım el Zehravi) tarafından kaydedilmiştir. 1731 yılında ise Gifford ayrıntılı olarak ektopik gebelik(Dış gebelik) kavramını açıklamıştır.
Dış gebelik pelvik muayene sırasında belirlenen sorunlar sırasında oluşan şüphe ile kan testi ve ultrason sonuçlarında anlaşılır. Bu bağlamda tek başına pelvik muayene dış gebeliği belirlemeye propertyımcı olmaz.
Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Yine erken teşhis edilen dış gebeliklerde ilaçla tedaviye başvurularak embriyonun vücuttan atılması sağlanabilir. Acil komplikasyonların olası olduğu vakalarda ise direkt ameliyatla ektopik kitle vücuttan tahliye edilir.
Bireyin gösterdiği belirtiler ve semptomlar, kanın biriktiği yer ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlı olarak değişir. Karnın Detay tek tarafında şiddetli, bıçak saplanması gibi ağrı, kilo kaybı, baş dönmesi ve bayılma gibi belirtiler de ektopik gebelikle ilişkilendirilebilir.
Yumurtalık gebeliği yumurtalık seviyesinde meydana gelir. Bunun nedeni yumurtanın yırtılmış folikülde tutulması, yumurtanın tam olarak serbest kalmaması veya sperm tarafından hapsedilip döllenmesidir.
Bir tarafta veya her iki tarafta da bıçak saplanır tarzda veya kramp şeklinde ağrı hissedilebilir.
“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.
Heterotopik gebelik aynı anda hem dış gebeliğin olması hem de rahimde sağlıklı bir gebeliğin olmasıdır.
Sağlıklı hamileliklerde kese oluşumu gereklidir. Embriyonun gelişimi ve sağlığı açısından bu kese şarttır. Dış gebeliklerde kese durumuna pek rastlanılmamaktadır. Ancak çok ender durumlarda dış gebelikte rahim dışında kese oluşumu görülmektedir.
Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.